Logotip de la Fundació

Paisatge de la Segarra

 la fundació  el patronat    activitats    contacte    

 

Lliurament del

Premi Sikarra 2022

LA REVISTA "LA SEGARRA", DE SANTA COLOMA DE QUERALT

HA ESTAT LA GUARDONADA

 

 

El Premi Sikarra que organitzen la Fundació Jordi Cases i Llebot i L’Espitllera, Fòrum d’Estudis Segarrencs guardonarà el proper dissabte 19 de març l’Associació Cultural Revista La Segarra per l’acció i trajectòria de la revista La Segarra, de Santa Coloma de Queralt, a la Baixa Segarra. Es tracta de l’onzena edició d’aquest certamen que reconeix la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.

 

L’Associació Cultural Revista La Segarra edita la revista des del 1979, tenint present que l’abril del 2021 va arribar al número 500 de la quarta època i que enguany també se celebra el centenari de la primera etapa de la revista (1922-1923).

 

El lliurament del Premi tindrà lloc al Casal de Calaf a dos quarts de 8 del vespre. El jurat considera que la revista La Segarra reflecteix la vida dels municipis de la Baixa Segarra informant de les activitats culturals, polítiques, esportives, educatives, religioses o institucionals que s’hi organitzen. A més, la línia editorial de la publicació exerceix una mirada crítica d’aquells aspectes sobre els quals entenen que cal d’incidir des de Santa Coloma de Queralt i rodalia. Tot això sense oblidar l’esforç en la salvaguarda de la memòria col·lectiva.

 

El guardó es una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix la moneda Sikarra, adquirida per l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases, documentada fa 2.300 anys i que s’exposa al Museu Comarcal de Cervera.

 

En la passada edició el Premi va ser per a la galeria La Cerverina d’Art, en els seus 25 anys de trajectòria al carrer Major de Cervera.

 

 


 

CONVOCATÒRIA DE L'11a EDICIÓ DEL PREMI SIKARRA (2022)

La Fundació Jordi Cases i Llebot i l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs convoquen una nova edició del Premi que pretén reconèixer la persona o entitat que hagi destacat en la seva actuació als territoris històrics de la Segarra. Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer

 

La Fundació Jordi Cases i Llebot i l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs  convoquen l'onzena edició del Premi Sikarra amb la voluntat de reconèixer i homenatjar la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.
 
Les edicions anteriors del Premi Sikarra varen reconèixer l’activista turístic i cultural de Cervera, Armand Forcat, l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular, l’entitat Càritas Interparroquial de Cervera, la Cooperativa l'Olivera de Vallbona, la Cooperativa La Garbiana de Tarroja, l’escriptora i poetessa de Cervera, Rosa Fabregat, l’Associació Cultural Baixa Segarra, de Santa Coloma de Queralt, l’Agrupació Seny Major, de Cervera, l'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà i la galeria La Cerverina d'Art de Cervera.

El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez titulada “L’esguard alliberat”, que reprodueix en una grisalla el motiu del revers de la moneda de Sikarra, integrada dins el perfil d’una espitllera de fusta, símbol de la projecció cap al futur de la identitat de la Segarra.

Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer i les bases del Premi són les següents:

1. Es premiarà qualsevol persona, entitat o institució que hagi actuat amb incidència sobre la comarca, incloent-hi els territoris de la darrera divisió administrativa feta per la Generalitat de Catalunya i tots aquells que, per raons històriques, geogràfiques i culturals, se senten de la Segarra.
 
2. Només podrà ser guardonada una persona, entitat o institució en relació amb la qual s’hagi presentat prèviament una candidatura.
 
3. La presentació de les candidatures haurà de fer-se en un document que identifiqui la persona, entitat o institució candidata i descrigui en un màxim de dues pàgines les motivacions per les quals es considera que és mereixedora del guardó.
 
4. Les candidatures mai podran ser presentades en nom propi, sinó que hauran de venir signades per una entitat pública o privada, legalment constituïda i domiciliada a la Segarra històrica, o per un conjunt format per un mínim de tres persones a títol individual, degudament identificades i que acreditin la seva vinculació amb aquesta comarca.

5. Les persones associades a l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i els membres del patronat de la Fundació Jordi Cases i Llebot poden també proposar candidatures, amb les condicions previstes en el punt anterior, i no podran ser mai guardonades, ni a títol individual ni com a institució.
 
6. Les candidatures s’hauran de presentar, amb tota la documentació corresponent, entre els dies 1 de gener i 10 de febrer de cada any al domicili social del Fòrum l’Espitllera (c/ del Forn, 2, Florejacs 25211). També podran ser presentades telemàticament a info@efes.cat. En ambdós casos, l’organització es reserva el dret de requerir la documentació complementària adient.
 
7. El Jurat estarà format per representants de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i de la Fundació Jordi Cases i Llebot. Valorarà les candidatures tot considerant amb especial atenció tant la seva trajectòria històrica com les actuacions dutes a terme durant l’any immediatament anterior al del lliurament del Premi. Es preveu expressament que el guardó pugui lliurar-se ex aequo a dos finalistes, en cap cas a títol pòstum o declarar-se desert, i el veredicte del Jurat serà inapel·lable. 
 
8. La identitat del premiat o premiada es donarà a conèixer el 17 de març de cada any, coincidint amb l’aniversari de l’adquisició de la moneda Sikarra per part de les entitats promotores, i es lliurarà en un acte públic convocat en una data propera.

9. El Premi consistirà en una escultura inspirada en el revers de la moneda de Sikarra, així com un reconeixement públic de la persona, entitat o institució guanyadora.

 

________________________________________________

 

 

CONVOCATÒRIA  DE LA DESENA EDICIÓ DEL PREMI SIKARRA (2021)

 

 

La Fundació Jordi Cases i Llebot i l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs convoquen una nova edició del Premi Sikarra, que pretén reconèixer la persona o entitat que hagi destacat en la seva actuació als territoris històrics de la Segarra

 

 

La Fundació Jordi Cases i Llebot i l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs convoquen la desena edició del Premi Sikarra amb la voluntat de reconèixer i homenatjar la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.

 

Les edicions anteriors del Premi Sikarra varen reconèixer l’activista turístic i cultural de Cervera, Armand Forcat, l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular, l’entitat Càritas Diocesana de Cervera, la Cooperativa l'Olivera de Vallbona, la Cooperativa La Garbiana de Tarroja, l’escriptora i poetessa de Cervera, Rosa Fabregat, l’Associació Cultural Baixa Segarra, de Santa Coloma de Queralt, l’Agrupació Seny Major, de Cervera i l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà. El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez titulada “L’esguard alliberat”, que reprodueix en una grisalla el motiu del revers de la moneda de Sikarra, integrada dins el perfil d’una espitllera de fusta, símbol de la projecció cap al futur de la identitat de la Segarra.

 

Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer i les bases del Premi són les següents:

 

1. Es premiarà qualsevol persona, entitat o institució que hagi actuat amb incidència sobre la comarca, incloent dins aquesta els territoris de la darrera divisió administrativa feta per la Generalitat de Catalunya i tots aquells que, per raons històriques, geogràfiques i culturals, se senten de la Segarra.

 

2. Només podrà ser guardonada una persona, entitat o institució en relació amb la qual s’hagi presentat prèviament una candidatura.

 

3. La presentació de les candidatures haurà de fer-se en un document que identifiqui la persona, entitat o institució candidata i descrigui en un màxim de dues pàgines les motivacions per les quals es considera que és mereixedora del guardó.

 

4. Les candidatures mai podran ser presentades en nom propi, sinó que hauran de venir signades per una entitat pública o privada, legalment constituïda i domiciliada a la Segarra històrica, o per un conjunt format per un mínim de tres persones a títol individual, degudament identificades i que acreditin la seva vinculació amb aquesta comarca. 

 

5. Les persones associades a L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i els membres del patronat de la Fundació Jordi Cases i Llebot poden també proposar candidatures, amb les condicions previstes en el punt anterior, i no podran ser mai guardonades, ni a títol individual ni com a institució.

 

6. Les candidatures s’hauran de presentar, amb tota la documentació corresponent, entre els dies 1 de gener i 10 de febrer de cada any al domicili social de L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs, al carrer del Forn, 2, de Florejacs, 25211. També podran ser presentades telemàticament a info@espitllera.cat. En ambdós casos, l’organització es reserva el dret de requerir la documentació complementària adient.

 

7. El Jurat estarà format per representants de L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i de la Fundació Jordi Cases i Llebot. Valorarà les candidatures tot considerant amb especial atenció tant la seva trajectòria històrica com les actuacions dutes a terme durant l’any immediatament anterior al del lliurament del Premi. Es preveu expressament que el guardó pugui lliurar-se ex aequo a dos finalistes, en cap cas a títol pòstum o declarar-se desert, i el veredicte del Jurat serà inapel·lable. 

 

8. La identitat del premiat o premiada es donarà a conèixer el 17 de març de cada any, coincidint amb l’aniversari de l’adquisició de la moneda Sikarra per part de les entitats promotores, i es lliurarà en un acte públic convocat en una data propera.

 

9. El Premi consistirà en una escultura inspirada en el revers de la moneda de Sikarra, així com un reconeixement públic de la persona, entitat o institució guanyadora.

 

 

 

 

+ Més notícies

 

PREMI SIKARRA

 

 


PUBLICACIONS


MONEDA SIKARRA


ENLLAÇOS D'INTERÈS

       Xarxa Sikarra

 


 © Fundació Jordi Cases i Llebot - 2011

Antigues Escoles d'Hostafrancs, s/n

Els Plans de Sió

Ap. de Correus, 14 - 25210 - Guissona